Château La Grave

Château La Grave ligt op ongeveer 20 km ten oosten van Carcassonne. Het wijndomein bestaat uit 95 ha wijngaard. Op 45 ha staan de druiven voor de appelatie wijnen (AOP Minervois) van de overige 50 ha komen druiven voor de landwijnen (IGP Hauts de Badens).  De wijngaarden liggen in het zuiden van de appelatie Minervois in de wijnregio ‘Balcons de l’Aude’. Een ideale regio voor de wijngaard. Het is niet te warm, er valt weinig neerslag, er staat altijd wind en de druiven zijn vrij vroeg rijp.

De wijngaarden hebben twee soorten gronden; vochtige klei met een ondergrond van mergel voor de witte druiven en een harde droge grond van klei, kalksteen en grote keien de ‘Grave’ genoemd voor de rode druiven.

Sinds de jaren ’60 is het domein in handen van de familie Orosquette. Zij waren pionier in het bottelen en verhandelen van hun kwaliteitswijnen op fles. In de jaren ’90 ontwikkelde het bedrijf zich tot een toonaangevend wijndomein in de Minervois tot op de dag van vandaag. Zij behalen ieder jaar vele medailles van diverse toonaangevende concoursen.

Jean-François Orosquette maakt vandaag de dag de wijnen, die in veel hoeken van de wereld te vinden zijn. Ondanks de klimaatsveranderingen, waaraan de wijnboer zich moet aanpassen, slaagt hij er toch weer in om ieder jaar mooie stabiele kwaliteitswijnen te maken.

La Grave werkt volgens het principe van Lutte Raisonnée. Zij maken als het kan gebruik van natuurlijke middelen en hebben slimme methoden voor de behandeling van de wijngaarden. Alleen als het noodzakelijk is, worden bestrijdingsmiddelen gebruikt.

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.