Wie zijn wij?

Onze bedrijfsnaam heeft alles te maken met de wijnbouw. Een ‘Grappillon’ is een klein druiventrosje, dat bestaat uit enkele druifjes. Deze trosjes laten de wijnboeren vaak hangen, omdat ze op het moment van plukken nog niet rijp zijn. De plukkers krijgen dan ook opdracht deze te laten hangen. In het najaar kunnen wandelaren of dieren er nog heerlijk van genieten. Dan zijn de trosjes rijp en hangen er zoete druifjes aan. In bijvoorbeeld de wijnstreek Sauternes plukken ze de ‘Grappillon’s’ bij een derde oogst en worden ze vergist tot zoete Sauternes wijnen met botrytis smaak (edele rotting).

Le Grappillon Kwaliteitswijnen bestaat sinds 1 mei 1998 en is opgericht door de huidige eigenaar, Wilma Donk. Zij werkte daarvoor vanaf 1991 tot 1998 als exportmanager bij enkele wijnboeren in de Languedoc-Roussillon, in Zuid-Frankrijk. Haar passie is wijn en alles wat daarmee samenhangt. Terug in Nederland werd ze vinoloog. Daarna blijft ze voortdurend haar kennis verderbreiden met proeven, lezen, proeven en nog eens proeven. In 2018 ronde ze met succes haar Sommelier Oorkonde cursus af om zo nog meer te weten te komen over de combinatie wijn-spijs van de beste sommeliers van Nederland.

We richten ons als onderneming met name op de particuliere wijnliefhebbers en bedrijven. Dagelijks zijn wij actief met wijnen. Van ons krijg je altijd een persoonlijke advies. Ongeacht of je 1 fles of 100 flessen koopt.

Onze specialisatie is de streek Languedoc-Roussillon. Onze wijnen komen voornamelijk van zelfstandige wijndomeinen, die van hun eigen druiven ieder jaar wijn maken en deze ook zelf verkopen. Stuk voor stuk kwaliteitswijnen, van bovengemiddelde kwaliteit met een hele goede prijs- en kwaliteitverhouding. Meerdere wijnen presenteren we regelmatig tijdens een proeverij.

Wij hebben verschillende klanten die al jaren hun wijn kopen bij Le Grappillon Kwaliteitswijnen. Zij behoren tot onze trouwe klantenkring.

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.