Domaine Terres Georges

Dit kleine wijndomein met 14 ha wijngaard, verdeeld over 31 kleine stukjes wijngaardpercelen ligt in het zuidelijke deel van de Minervois in het dorp Castelnau d’Aude vlakbij het Canal du Midi. Hier maken Anne-Marie en Roland Coustal sinds 2001 met passie voor de natuur, het terroir en het vak van wijnmaker, fantastische wijnen van grote kwaliteit. Het allerbelangrijkste voor hen is het werken in de wijngaarden met respect voor de natuur. Ze bewerken de wijngaard volgens een nieuwe werkwijze ‘méthode Cousinié ; per perceel wordt de grond geanalyseerd en gekeken wat de  wijngaard nodig heeft aan natuurlijke mineralen en voeding. Deze behandeling van de wijngaard zorgt ervoor dat de bodem rijk wordt aan biodiversiteit, de druiven krijgen wat ze nodig hebben, en de wijnstokken gezonder en sterker worden. Het meeste werk vindt plaats in de wijngaard, de basis voor ieder jaar een gezonde, mooie oogst en ieder jaar opnieuw fantastische wijnen.

Enkele handelingen in de wijngaard zijn o.a. overtollige groene trosjes afknippen om te voorkomen dat er teveel trossen aan komen (groene oogst), bladeren verwijderen aan één kant van de wijnstok om een optimale beluchting te krijgen tussen de trossen om ziekten te voorkomen.

Hun wijnen zijn gemaakt van de volgende druivensoorten; merlot, cabernet-sauvignon, carignan, grenache noir, syrah, cinsault, mourvèdre, grenache blanc, vermentino, roussanne en muscat d’Alexandrie. Sinds wijnjaar 2018 maken Roland en Anne-Marie ook een prachtige zomerse wijnen; Domaine Terres George wit ‘Lulu’ en rosé. De wijnen staan hieronder op een rij.

De druiven worden op de dag van optimale rijpheid met de hand geplukt. In de wijnkelder vindt een 2e selectie plaats voordat het wijnmaakproces begint.

Terres Georges werkt duurzaam in de wijngaarden en in de kelders met respect voor de natuur. Alleen ingrijpen en corrigeren in de wijngaard en wijnkelders als dat nodig is.