Hoe smaakt viognier? Een wijn die gemaakt is van viognier druiven, is explosief in zijn geur. Afhankelijk per viognier wijn, herken je in meer of mindere mate aroma’s van rijpe perzik, abrikoos, exotisch fruit, geurige bloemen, amandel en honing. De wijnen geven een filmend aangenaam mondgevoel en hebben ongemerkt genoeg zuren voor voldoende spanning. Een viognier wijn kan je aangenaam verrassen en voor altijd je vriend blijven.

Van oorsprong komt de viognier druif uit de noordelijke Rhône streek, uit voornamelijk de AC Condrieu. De kwaliteit en rijkdom van de viognierwijnen uit de Condrieu worden nergens anders geëvenaard. Maar de druif is, waar je hem ook tegenkomt, redelijk herkenbaar. Inmiddels staat de viognier druif voornameijk in de Languedoc, Californië, Australië, Chili, Nieuw-Zeeland, waar het klimaat het toelaat.

De opbrengsten zijn gemiddeld tot laag, waardoor de viognier wijnen automatisch wat duurder kunnen zijn dan andere wijnen van een andere druivensoort op hetzelfde kwaliteitsnivau. De druif kan goed tegen droogte, maar weer minder goed tegen vocht.  Viognierdruiven zijn gebaat bij een droog en stabiel klimaat en een perfect getimede oogst, niet te vroeg, niet te laat.

De gemakkelijkste druif is het zeker niet, maar wel een die voor altijd in het rijtje van de favoriete druiven zou kunnen staan !

Domaine La Grave Viognier

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.