Azienda Vitivinicola Ciù Ciù maakt biologische & vegan wijnen en kun je vinden in het plaatsje Offida (Ascoli Piceno), dichtbij de Adriatische kust. Ciù Ciù ligt in het hart van de Rosso Piceno Superiore, een wijnstreek in De Marken. Het is alsof hier de tijd stil heeft gestaan. Het verleden leeft voort in het heden. Hier gaat traditie mooi samen met moderne innovaties, met als doel continu de wijnen in kwaliteit te verbeteren.

Ciu Ciu il vino nella natura

Ciù Ciù Bio & Vegan

Azienda Vitivinicola Ciù Ciù is goed op weg en bezig de wereld te veroveren met hun uitgebreide assortiment aan kwaliteitswijnen. Het traditionele wijnhuis is eigendom van de familie Bartolomei. Opgericht in 1970 door Natalino Bartolomei en verder uitgebreid tot meer dan 150 hectare. Tegenwoordig leiden de broers Massimiliano en Walter het bedrijf met dezelfde passie en filosofie als hun vader, Natalino.

Azienda Vitivinicola Ciù Ciù

Ciù Ciù omringd door wijngaarden

Hun streven is het behoud van authentieke expressie van de natuur en respect voor de tradities. Ze willen samen met andere boeren uit de streek de inheemse druivensoorten behouden, zoals de peccorino, passarella, esperanto (ook wel de amarone van De Marken) en lacrima. Ze bezitten ook wijngaarden met bekendere druivensoorten, zoals montepulciano, sangiovese, merlot, cabernet, barbera, pino en chardonnay.

Ciù Ciù moussernd & Pecino

Hun filosofie is met de moderne technieken wijnen te maken, die zo authentiek mogelijk zijn en dicht bij de natuur staan. Zij maken dan ook volledig biologische en vegan wijnen. Het biologische ecosysteem zit in alle facetten van wijn maken tot en met de verpakking toe. De kurk is bijvoorbeeld gemaakt van een restproduct van rietsuiker en is biologisch afbreekbaar. De wijnfiltering voor botteling gebeurt met behulp van katoenen filters.

Ciù Ciù proeflokaal

In het centrum van Offida heeft Ciù Ciù een proeflokaal, waar je hun wijnen kunt proeven. De biologische wijnen van Ciù Ciù proef je hier in combinatie met de typische producten uit de Marken. Deze worsten, hammen, pecorino kazen en vishapjes  gaan perfect samen met de wijnen van Ciù Ciù. ciuciuvini.it

Wijnen in online winkel:
rood: Ciù Ciù Lacrima 

Geschreven door Wilma Donk, eigenaar, wijnadviseur, vinoloog, in bezit van sommelier-oorkonde

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.