Suddervlees met Provençaalse kruiden
Ingrediënten voor 4 personen:
1 kilo rundvlees/sucadelappen
50 gram braadboter
zout en versgemalen peper naar eigen smaak
1/2 eetlepel kerriepoeder
3 knoflookteentjes
3 rode uien
10 ml rode wijn
10 ml kokend water
1 eetlepel balsamicoazijn
1 eetlepel mosterd
3 runderbouillonblokjes
3 kruidnagels
4 blaadjes laurierbladeren
1 eetlepel gevijzelde rozemarijn
1 eetlepel gevijzelde korianderkorrels
of in plaats van de rozemarijn en koriander,
2 eetlepels provencaalse kruidenmix
Gebruik een zware pan, bij voorkeur van gietijzer. Verwarm de pan en smelt hierin de braadboter. Snijd het vlees in stukken en kruid het met peper, zout en kerriepoeder. Bak het vlees bruin in ongeveer 10 minuten. Voeg de knoflook en de in vieren gesneden ui toe en laat even meebakken. Voeg vervolgens de wijn en azijn toe en laat de alcohol en zuren verdampen. Los het bouillon en de mosterd op in het water en gooi in de pan. Voeg als laatste de kruiden en het laurierblad toe. Nu het deksel op de pan en op heel laag vuur of in de oven op 120 graden (voorkeur) 2,5 uur of langer laten garen. Het vlees is pas gaar als het bijna uit elkaar valt.
Garnering bij dit gerecht; groente, aardappelen.