Gegrilde tonijn met basilicumboter en courgette

Ingrediƫnten voor 2 personen:
2 tonijnmoten Ć  150 gram
50 gram zachte roomboter
3 eetlepels verse basilicum
1 teentje knoflook
1 theelepel balsamicoazijn
1 courgette
6 zwarte grote olijven
zout en peper naar behoefte

Laat de moten tonijn op kamertemperatuur komen. Smelt een klontje boter in een steelpan. Pers de teen knoflook erboven uit en voeg de basilicum toe. Laat dit mengsel afkoelen en roer de rest van de boter met de balsamicoazijn erdoor. Schep het botermengsel op een stuk aluminiumfolie en rol het op tot een worstje. Laat de boter in de koelkast in 1 uur opstijven.
Snijd de courgette in kleine blokjes en de olijven in vieren. Snijd de basilicumboter in plakjes van ongeveer 1 cm. Smelt 1 plakje van deze boter in een pan en schep de courgetteblokjes en olijven erdoor. Voeg zout en peper toe en smoor de courgette afgedekt in 8-10 minuten heel zachtjes gaar.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Bestrijk de moten tonijn aan beide kanten met 1 plakje basilicumboter en leg ze op aluminiumfolie op het rooster, schuif het rooster vlak onder het hete element en grill de moten tonijn in 5-7 minuten mooi bruin, van binnen zijn ze dan nog net roze. Bak de moten aan beide kanten gaar. Schep de gesmoorde courgette op twee warme borden. Leg de tonijn erop en leg op elke moot 2 plakjes basilicumboter.

Garneer met verse basilicumblaadjes.
Lekker met pasta of basmatirijst.

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.