Najaarsproeverij & Primeurwijnen Languedoc 2018

Op vrijdag 2 november a.s. organiseren wij onze jaarlijkse najaarsproeverij met wijnen specifiek voor de winterperiode, 2 primeurwijnen uit de Languedoc en diverse wijn-spijs verrassingen. Mis het niet en lees verder…..

Datum                            : 2 november 2018
Locatie                            : Partycentrum t’Hart, Nassaustraat 6, 3372 EE Boven-Hardinxveld
Zaal open                       : van 18.00 tot 22.30 uur (doorlopend proeven)
Workshop                       : Hoe combineer je wijn met spijs?
Entree                             : € 15,- p.p.

Je proeft tijdens de workshop individueel na binnenkomst de effecten op de smaak van wijn-spijs met simpele tools om te combineren. Dit duurt ongeveer een kwartiertje. Hiervoor is gelegenheid tussen 18.00 uur en 19.30 uur.

Gratis parkeren op de parkeerplaats naast het partycentrum. Neem gerust vrienden, kennissen of familie mee die van wijn houden.

Aanmelden is verplicht
Dit kan via de link ‘aanmelden’ rechts op het scherm.

Wijnjaar 2018
De kans is dan groot, dat 2018 te boek gaat met wijnen van goede tot uitstekende kwaliteit, vergelijkbaar met 2017. Door de regenval in het voorjaar werd 20 tot 30% meer opbrengst verwacht t.o.v. vorig jaar. Deze hoeveelheid is echter door enkele hagelbuien in mei, juni en juli verlaagd. Zeer plaatselijk heeft het gehageld in Limoux, Minervois en Cabardès voor zover wij weten. Een groot deel van de wijngaarden is dit jaar aangetast door meeldauw (schimmelziekte), vanwege het wisselende vochtige en warme weer sinds het uitlopen van de wijngaarden. Alerte vroegtijdige bestrijding op een biologische wijze of anders kan de meeldauw stoppen. Deze schimmelziekte is er helaas mede de oorzaak van dat de voorspelde grotere opbrengst minder is. Het aanhoudende warme, droge weer in juli, augustus en in september heeft wel veel goed gemaakt.  De druiven die de dans van hagel en meeldauw zijn ontsprongen zijn mooi en kunnen vanwege het prachtige weer in augustus en september op volle rijpheid worden geplukt.

De proeverij
Je proeft in de gezellige zaal “De Brug’, waar je in een relaxte sfeer met plezier kunt proeven en genieten. Tijdens deze proeverij staan ongeveer 30 wijnen open o.a. uit de Languedoc en andere streken en landen. Gedurende de laatste weken voor de proeverij hebben wij de te proeven wijnen op een rij en informeren we je hier welke streken en landen aan bod zullen komen. Open gaan wijnen uit o.a.
Frankrijk;  Minervois, Corbières, Saint-Chinian, Maury, Saint-Emilion met diverse IGP of VDP wijnen. Italië; Valpolicella, Chianti Colli Senesi, Montefalco, Spanje; Catalunya, Ribera del Guardiara, Extremadura, Rioja, Navarra en Portugal; Porto en Vinho Verde.

Tijdens de proeverij verrassen wij je met bijpassende wijn-spijs combinaties. We staan hiervoor speciaal in eigen keuken de dag en avond vóór de proeverij. Om de smaakpapillen te kietelen hebben we ook diverse pure smaken, die je terug vindt in de wijn. De geurpotjes staan er ook weer. Je krijgt informatie en tips tijdens het proeven, kortom je wordt helemaal verwend en beleeft een topavond.

Een absolute aanrader voor alle wijnliefhebbers, ook voor de beginnende wijnproever. Onze Najaarsproeverij staat bekend als druk bezocht, gezellig, een mooie beleving, en op en top genieten in Franse sferen. Tevens is het een mooie afsluiting van de week !

Alle voordelen op een rijtje
* de voor velen bekende Zuid-Franse hapjes om in de Franse sfeer te komen, o.a. olijven, paté, en ‘saucisson de Toulouse’
* diverse kazen van Kaasboerderij Kuiper
* wijn-spijs hapjes uit eigen keuken * speciaal geprijsde wijnen
* een gratis fles wijn  bij  een bestelling van € 250,- of meer
* iedere proever maakt kans op het winnen van een tegoedbon voor een wijnproeverij
* kazen van Kaasboerderij Kuiper kun je bestellen en leveren wij in vacuüm verpakking bij je wijnbestelling
* alle bestellingen vanaf 6 flessen bezorgen wij bij je thuis op afspraak
* vooraf kun je ook al wijn bestellen en deze de avond zelf meenemen. Laat dit ons weten, dan zetten we de bestelling voor je klaar.

Tips
Drink voldoende water op de dag van de proeverij.
Eet thuis goed van te voren, proeven op een lege maag kun je beter vermijden!
Kom op tijd om de wijnen op je gemak te kunnen proeven!

La Grave Primeurwijnen 2018
De afgelopen 25 jaar zijn de primeurwijnen van een constante kwaliteit geweest en zijn zeer stabiel in smaak en kwaliteit. We kunnen voor 2018 opnieuw een mooie kwaliteit primeurwijn verwachten, vergelijkbaar met vorig jaar.

Domaine La Grave primeur wit 2018, IGP Hauts de Badens, sauvignon / chardonnay
6 doosjes over
Domaine La Grave primeur rood 2018, IGP Hauts de Badens, merlot / syrah
3 doosjes over

De prijs is identiek aan die van vorig jaar, ongeacht de kleur: Fles € 6,67 / Doos van 6 flessen € 38,- incl. b.t.w. (inclusief 5% korting op de flessenprijs)

Wij raden je aan de primeurwijnen te reserveren via info@legrappillon.nl  met vermelding van naam en adres, telnummer en hoeveelheid.  Dan ben je zeker van je wijn en betaal je pas als de wijn in je bezit is. Er komt maar een beperkte hoeveelheid naar Nederland. Als je later bij de proeverij van kleur of hoeveelheid wilt veranderen kan dat, mits de voorraad het toelaat.

Maximum aantal proevers
Aan deze proeverij kunnen maximaal 60 personen deelnemen.