Najaarsproeverij & Primeurwijnen Languedoc 2020 gaat niet door!!!!

Op zaterdag 7 november a.s. organiseren wij onze jaarlijkse Najaarsproeverij 2020 met primeurwijnen uit de Languedoc en diverse bijpassende kleine wijn-spijs hapjes. Een aanrader voor wie van mooie wijnen houdt, gezelligheid en fijne smaken. Laat je aangenaam verrassen op:

Datum                            : 7 november 2020
Locatie                            : Partycentrum t’Hart, Nassaustraat 6, 3372 EE Boven-Hardinxveld
Proeven van                   : 14.00 tot 18.00 uur doorlopend proeven in tijdeenheden van 2 uur
1e groep                         : 14.00 tot 16.00 uur
2e groep                         : 16.00 tot 18.00 uur
Entree proever               : € 10,- p.p. wijn + hapjes
Entree Bob                     : € 5,-   p.p. water + hapjes

We proeven in twee tijdseenheden van 2 uur gezien het beperkt aantal personen die, n.a.v. de persconferentie van 28-09-2020 in de zaal aanwezig mogen zijn. Om rustig te proeven heb je ongeveer 1,5 tot 2 uur nodig. Bij je aanmelding kun je aangeven in welke tijdseenheid je wenst te proeven. Wij houden je van de proeverij op de hoogte via deze pagina en onze mailing.

Win een gratis proeverij “Verrassend lekker” ter waarde van € 300,-.
Hiervoor ontvang je een lotnummer bij binnenkomst. De trekking vindt later in de middag plaats.

Gratis parkeren op de parkeerplaats naast het partycentrum.
Meldt ook gerust vrienden, kennissen of familie aan, die van wijn houden.

 

Aanmelden verplicht

Ieder jaar is aanmelden verplicht voor een goede organisatie van de proeverij. Dat kan via de knop ‘Aanmelden’ hiernaast.


Extra maatregelen

Dit jaar hebben wij een speciale editie met tijdseenheden om te proeven. Er staan 20 wijnen open in de grote zaal. Alle tafels met proefflessen worden ruim uit elkaar gezet, maximaal vier flessen per tafel. Om ze allemaal te proeven heb je ongeveer 1,5 tot 2 uur nodig. In de hele zaal kun je zitten.  Bij de wijnen staan onze zelfgemaakte hapjes, Franse lekkernij en kazen. Wij zorgen voor sfeervolle muziek tijdens het proeven.  Wij gaan ervan uit dat een ieder zijn verantwoordelijkheid neemt qua afstand. Geef aan elkaar ook de ruimte om in te schenken en te proeven.  De ramen gaan open voor frisse lucht.  De flessen desinfecteren wij voor het proeven en wij vragen je voor je proeft even goed de handen te wassen in de toiletruimte met groene zeep, die wij daar neerleggen.  


Wijnproeven

In het kort het programma:
Zaal            : “De grote zaal”

Proeven      : 14.00  – 18.00  uur  +/- 20 wijnen met hapjes
Trekking lot : 17.00 uur, hiervoor hoef je niet aanwezig te zijn. We bellen je direct op als je al vroeger bent komen proeven.

Je proeft tijdens deze Najaarsproeverij 2020 een 20-tal wijnen. Het fijne is dat je kunt starten op je eigen moment en op je gemak kunt proeven in eigen tempo. Tijdens de proeverij staan er door ons ontdekte nieuwe wijnen open. Allemaal kwaliteitswijnen met een mooie prijs-kwaliteitsverhouding. Een deel is afkomstig uit o.a. Frankrijk; Minervois, Saint-Chinian, Limoux en waarschijnlijk Italië, Portugal en Hongarije. Zodra we meer weten, kun je op deze pagina de wijnstreken zien.

De belangstelling voor de proeverij is elk jaar groot. Je kunt eerst proeven, daarna inslaan voor een gereduceerde prijs. Je bent vrij om tijdens het proeven vragen te stellen. Laat je weer heerlijk verrassen en geniet van alle smaaksensaties tijdens onze Najaarsproeverij & Primeurwijnen Languedoc 2020 !

 

Tips om een leuke middag te hebben

* Drink voldoende gedurende de dag en eet  van tevoren. Kom niet met een lege maag.
* Proef met een klein laagje wijn in het glas (+/- 1 cm), zodat er ook voor anderen wijn over blijft om te proeven.
* Wijnen met slow-flow dopjes (plastic dopjes met 4 gaatjes erin) mag je zelf inschenken, wijnen zonder dop,
zoals mousserend
en versterkte wijnen schenken wij bij je in.
* De proefflessen zet je terug waar ze stonden, zodat anderen ze gemakkelijk vinden.
* Wil je toch drinken, dan kun je een fles kopen, die wij ter plaatse voor je openen. Zo blijft de proeffles gevuld
voor de proevers.

* Drink voldoende water tussendoor.
* Kom op tijd om op je gemak te proeven en te genieten van deze bijzondere proeverij ! 


Wijn-spijs

Tijdens het proeven serveren wij diverse zelfgemaakte lekkernijen uit de Franse en Nederlandse keuken. Je krijgt tips bij welke wijnen de hapjes passen, die tijdens de proeverij openstaan. Je proeft dan wat spijs met de smaak van de wijn doet. Op elk moment kun je informatie vragen over de wijnen die open staan.

 

Alles op een rijtje

• we proeven +/- 20 wijnen
• tijdens het proeven proef je diverse bijpassende wijn-spijs hapjes, voornamelijk uit eigen keuken
• wat je koopt, heb je eerst geproefd
• speciaal geprijsde wijnen
• een gratis fles wijn bij een bestelling van € 250,- of meer
• je maakt kans op het winnen van een gratis proeverij ‘Verrassend Lekker’ t.w.v. € 300,-
• de kazen van Kaasboerderij Kuiper kun je bestellen en leveren wij vacuüm verpakt met je wijnbestelling mee.
• bestellingen vanaf 6 flessen leveren wij op afspraak bij je thuis af.
• wij kunnen je wijnbestelling vooraf ook al klaarzetten. Laat dit ons weten, dan zetten wij het voor je klaar.

 

Oogst 2020 Zuid-Frankrijk

Het jaar 2020 is vergeleken met 2019 opnieuw een warm en droog jaar. Er is gelukkig voldoende water aan het begin van het jaar gevallen. Begin juli heeft het heel hard geregend in de Minervois en Corbières, daarna bleef het droog tot begin september. Plaatselijk is er wat regen gevallen begin september. Dit heeft de oogst niet in de weg gestaan. Verder in de maand september zijn er wat meer regenbuien geweest dan andere jaren. Dit vergt aanpassing in oogsttijden van de wijnboer. 2020 is in het merendeel van de Languedoc over het geheel genomen opnieuw een kwalitatief goed wijnjaar. Concentratie, vanwege de kleine druiven en vroegere oogsten vanwege de klimaatopwarming. 

 

Primeurwijnen 2020

In de nacht van 19 augustus 2020, acht dagen vroeger dan vorig jaar, is men op La Grave begonnen met de oogst van de sauvignon en chardonnay druiven voor de witte primeurwijn. In de nacht van 25 augustus, vijf dagen vroeger dan vorig jaar waren de merlot en syrah druiven voor de rode primeurwijn aan de beurt. Zoals altijd wordt er zoveel mogelijk ‘s nachts geplukt. Dan is het de koel en donker en wordt de meeste oxidatie vermeden. Evenals vorige jaren is het erg warm overdag en zijn de nachten rond oogsttijd redelijk koel.

Domaine La Grave wit 2020    45% sauvignon, 55% chardonnay
Algemene jaarlijkse indruk in de fles; expressief, een geur- en smaakbommetje na het openen van de fles. Deze bedaart zich na even openstaan en wordt dan rustig lekker, aroma’s van witte perziken en rijp citrusfruit.
Proefnotities ontvangen van La Grave op 23-09-2020: bloemig, met aroma’s van citrusvruchten, levendig en fris in smaak.
Meer info & direct bestellen 

Domaine La Grave rood 2020    65% merlot, 35% syrah
Algemene jaarlijkse indruk; de wijn wordt aangenaam fruitig na openstaan met een licht zuurtje in de afdronk, aroma’s van rood fruit o.a. frambozen en kers.
Proefnotities ontvangen van La Grave op 23-09-2020: aroma’s van rood en donkerrood fruit, rond met een nog tamelijk krachtig smaak, ‘capiteux’ op z’n Frans.
Meer info & direct bestellen 

Wij raden je aan de primeurwijnen te reserveren via info@legrappillon.nl  met vermelding van naam en adres, telnummer en hoeveelheid. Er komt maar een beperkte hoeveelheid naar Nederland op = op. Als je later bij de proeverij van kleur of hoeveelheid wilt veranderen kan dat, mits de voorraad het toelaat.