Najaarsproeverij & Primeurwijnen Languedoc 2019

Op vrijdag 1 november a.s. organiseren wij onze jaarlijkse najaarsproeverij met wijnen specifiek voor de winterperiode, een witte en rode primeurwijn uit de Languedoc en diverse bijpassende kleine wijn-spijs hapjes uit eigen keuken.

Datum                            : 1 november 2019
Locatie                            : Partycentrum t’Hart, Nassaustraat 6, 3372 EE Boven-Hardinxveld
Zaal open                       : van 18.30 tot 22.30 uur (doorlopend proeven)
Entree proever               : € 15,- p.p. wijn + hapjes
Entree Bob                     : € 7,50 p.p. water + hapjes
Workshop                       : “Druiven & wijntermen”

Gratis parkeren op de parkeerplaats naast het partycentrum.
Neem gerust vrienden, kennissen of familie mee die van wijn houden en zorg voor een Bob.

Maak kans op het winnen een proeverij t.w.v. € 300,- ! 

 

Aanmelden verplicht

In verband met een goede voorbereiding van de proeverij is aanmelden verplicht.
Wil je erbij zijn?  Ga dan naar de knop aanmelden rechts op deze pagina.


Wijnproeven

In het kort het programma:
Proeven      : van 18.30 tot 22.30 uur
Workshop   : “Druiven & wijntermen”

We proeven in de gezellige zaal “De Brug”, waar ongeveer 30 wijnen open gaan. Je start op je eigen moment en proeft op je gemak in eigen tempo. Tijdens de proeverij staan er door ons ontdekte nieuwe wijnen open. Allemaal kwaliteitswijnen met een mooie prijs-kwaliteitsverhouding. Deze zijn afkomstig uit o.a. Frankrijk (Languedoc) en Italië. Naarmate de datum van de proeverij vordert, weten we pas welke wijnen wij presenteren. Meer details over de wijnstreken zullen wij dan hier bekend maken.

De belangstelling voor de proeverij is elk jaar groot. Je kunt eerst proeven, daarna inslaan voor een gereduceerde prijs. Je kan tijdens het proeven vragen stellen. Laat je weer heerlijk verrassen tijdens onze Najaarsproeverij & Primeurwijnen Languedoc 2019 !.

 

Oogst 2019

Het jaar 2019 is vergeleken met 2018 opnieuw een warm en droog jaar geweest. Er is gelukkig voldoende water aan het begin van het jaar gevallen. Helaas zijn er ook dit jaar weer wat oogsten verloren gegaan, vanwege bevriezing in het voorjaar en hagel in juli. In juni en juli was het zó warm, dat de nachten niet meer afkoelden. Dit veroorzaakte een vertraging in groei van de druiventrossen. In augustus waren  de nachten weer wat koeler en ging de groei weer op normale snelheid verder. Al met al gaat 2019 in de Languedoc opnieuw de boeken in als een kwalitatief goed wijnjaar.

 

Wijn-spijs

Tijdens het proeven serveren wij diverse zelfgemaakte lekkernijen uit de Franse en Nederlandse keuken. Je krijgt tips bij welke wijnen de hapjes passen, die tijdens de proeverij openstaan. Je proeft dan wat spijs met de smaak van de wijn doet. Op elk moment kun je informatie vragen over de wijnen die open staan.

 

Even alles op een rijtje

• we proeven +/- 30 wijnen
• tijdens het proeven proef je diverse bijpassende wijn-spijs hapjes
• wat je koopt, heb je eerst geproefd
• speciaal geprijsde wijnen
• een gratis fles wijn bij een bestelling van € 250,- of meer
• je maakt kans op het winnen van een gratis proeverij ‘Verrassend Lekker’ t.w.v. € 300,- incl. b.t.w.
  (trekking vindt plaats rond 21.00 uur)
• de kazen van Kaasboerderij Kuiper kun je bestellen en leveren wij vacuüm verpakt met je wijnbestelling mee.
• bestellingen vanaf 6 flessen leveren wij op afspraak bij je thuis af.
• wij kunnen je wijnbestelling vooraf ook al klaarzetten. Laat dit ons weten, dan zetten wij het voor je klaar.

 

Primeurwijnen 2019

In de nacht van 27 augustus 2019 is La Grave begonnen met de oogst van de sauvignon en chardonnay druiven. Dit is vroeger dan gepland. In de nacht van 30 augustus waren de merlot en syrah druiven voor de rode primeurwijn aan de beurt. Zoals altijd wordt er zoveel mogelijk ‘s nachts geplukt. Dan is het de koel en donker wordt de meeste oxidatie vermeden. Evenals vorige jaren is het erg warm overdag en zijn de nachten rond oogsttijd redelijk koel.

Domaine La Grave wit 2019    70% sauvignon, 30% chardonnay
Eerste indruk in de kelder op 03-09-2019; expressief, aangename zuren, fruitig, veel geur- en smaakbommetje na tappen van druivensap uit het vat.
Algemene jaarlijkse indruk in de fles; expressief, een geur- en smaakbommetje na het openen van de fles. Deze bedaart zich na even openstaan en wordt dan rustig lekker, aroma’s van witte perziken en rijp citrusfruit.
Meer info & direct bestellen
 

Domaine La Grave rood 2019    70% merlot, 30% syrah
Eerste indruk in de kelder op 03-09-2019; expressief, aangename zuren, fruitig, veel geur- en smaakbommetje na tappen van druivensap uit het vat.
Algemene jaarlijkse indruk; de wijn wordt aangenaam fruitig na openstaan met een licht zuurtje in de afdronk, aroma’s van rood fruit o.a. frambozen en kers.
Meer info & direct bestellen

Wij raden je aan de primeurwijnen te bestellen via de website of te reserveren via info@legrappillon.nl met vermelding van naam en adres, telnummer en hoeveelheid. Er komt maar een beperkte hoeveelheid naar Nederland op = op. Als je later bij de proeverij van kleur of hoeveelheid wilt veranderen kan dat, mits de voorraad het toelaat. 

 

Tips

Drink voldoende gedurende de dag en eet goed van tevoren. Kom niet met een lege maag. Op deze manier kun je alles lekker proeven tot het einde. Kom op tijd om op je gemak te proeven. Drink water tussendoor en geniet van een bijzondere proeverij.